tisdag, maj 13, 2008

Krediter hit och dit

Mitt i all fundering kring Au Pair så läser jag ett meddelande som blivit skickad ifrån banken via min internetbank.. Jag skrev om samma sak här.

Det här står i meddelandet:

Hej,

För någon vecka sedan fick du hem ett erbjudande om att prova ett Swedbank MasterCard utan årsavgift i ett år. Har du redan svarat på det eller inte vill ha erbjudandet så ber vi om ursäkt. Om inte så tror vi att det kan vara en bra idé att läsa vidare.
För många erbjuder vardagen en hel del variation som man ibland kunde vara utan. Antingen så går tvättmaskinen sönder, plötsligt har allt i garderoben krympt eller så är det något annat oväntat som dyker upp. Och ibland händer allt på en och samma gång.

Just nu kan du prova ett Swedbank MasterCard utan årsavgift under ett år (värde 195 kr). Det är ett enkelt och tryggt sätt att få en liten reserv i plånboken om något oförutsätt skulle inträffa.

Skicka in svarskortet på ditt brev, ansök här redan idag eller kontakta telefonbanken personlig service på 0771 – 22 11 22 om du är ansluten dit.
Du är naturligtvis alltid välkommen in på något av våra kontor också.

Med vänlig hälsning
Vänersborg
--

Min blick fastnar vid några ord.. "Det är ett enkelt och tryggt sätt att få en liten reserv i plånboken om något oförutsätt skulle inträffa. "
Säg mig bara detta, var fan finns tryggheten?

Jag blir så irriterad på sånt här. Okey, tryggt att veta att man inte kommer gå helt i krasch ekonomiskt, man vet att det finns en stor summa att snatta av om man vill. Men sen när är det tryggt på alla sätt?
Man måste ha en viss ekonomisk inkomst och ha ett prickfritt register för att kunna ta del av kreditgränsen, de har sina regler. Men sen när är det tryggt att överskrida sin ekonomi och leva på krediter? Och varför ska banken hela tiden skicka ut erbjudande om det? Okey, om något oförutsägbart skulle inträffa, men sen då? När man inte har råd att betala tillbaka.
Krediter används oftast inte bara för något "oförutsägbart", de används såfort pengarna sinar. Det känns lite vettigare att lära sig vara ekonomiskt och faktiskt inse att man inte har råd med saker istället.

Jag kommer aldrig sluta tycka massa saker om det där.
Bah!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fick en länk till det här bandet, de ger bort sin musik gratis via deras hemsida, och förklarar varför i en text på sidan. Väldigt bra idé, väldigt bra musik. Bara att tanka hem.

www.magnacartacartel.com

skicka vidare till någon som gillar musik.

Jag upplever detta som en utmärkt idé för nya tidens marknadsföring, och ser fan ingen anledning till att köpa skivor för att hålla kvar i det gamla. Trött på

Och dessutom den här harangen -

”För dig som tycker livet är sämre än igår, men bättre än imorgon”

Sommar och musik.

Love // Mimmi