torsdag, juli 03, 2008

Tredje familj, Great Falls

Jag har fått kontakt med en tredje familj, de bor cirka 30min ifrån Washington DC.
Greats Falls, VA. Heter stället.
Tydligen det rikaste området där.

Jag har haft mailkontakt med mamman i familjen, och allt känns bra.. förutom ett par saker, men jag vet inte hur starka de sakerna är.
De har två små flickor, de kommer vara runt 2 år bägge två då jag anländer.
2 åringar är svåra bara där.
Ena flickan är adopterad ifrån Kina.
Andra flickan är deras biologiska.
Det är den andra flickan som har lite svårigheter.
Extra behov.
Developmental delays and Sensory Processing Disorder - som det så fint heter.

Det låter rätt komplicerat och jag har fått det lite förklarat för mig.

Jag har även fått deras nuvarande Au Pair's mailadress, hon är också svensk, så det är rätt smidigt att skriva till henne och få svar på flera frågor. Svenska är ju enklare att skriva på än engelska.
Men det är denna bit som oroar mig.
Flickan har speciella behov, kommer jag dit måste jag vara försiktig och anpassa mig efter dessa behov.
Det behöver jag ju oavsett vilket barn jag än kommer till - men nu gäller det extra behov.
Jag har ingen aning om i förväg hur det kommer att te sig, hur det kommer att vara.
Kommer det att vara tufft? Jobbigt?
Jag har ställt några frågor om det till den nuvarande, får se vad hon svarar.

En sak jag inte riktigt förstår är varför personalen i Boston och skickat min ansökan till just denna familj. Jag skrev eller snarare kryssade i en ruta där det stor "Nej", på frågan som var på ett ungefär "Vill du hamna i en familj där barnen har särskilda behov?". Något liknande.
Ett nej, är inte det som vi alla säger - ett nej?
Så jag förstår inte varför de inte tar utefter vad jag svarat på!

Men nu är det kanske meningen att denna familj är den jag ska ha. Den verkar ju hur go som helst just nu, och att ena flickan har dessa problem gör inte att jag tar bort dem direkt. Det får mig bara att tänka lite extra. Och som mamman sa till mig, att mina erfarenheter från när jag var liten, med allt detta att jag var typ döv och lärde mig prata sent och var blyg för andra barn osvosv, kanske gör att jag är känsligare för att känna av barns kamp, och förstår hur de kan tänkas må.
Men innan jag avgör så behöver jag få veta lite närmare hur mycket det kommer att krävas av mig.
Jag vill nämligen inte vistas i en familj där kraven är för höga, då känns det som om jag får slita mer än vad jag vill göra då jag är på andra sidan klotet.
Men jag vet inte än!

Den andra lilla negativa biten är den att den nuvarande au pairen kommer att finnas kvar då jag anländer. Hon åker tidigt november, min preliminära avresa är 6 oktober, dock kommer jag tillbringa de första dagarna i New York, i Au Pair-skolan, så det blir lite senare som jag anländer till familjen. Men ändock.. jag ska få sova i ett extrarum, medan den nuvarande au pairen självklart bor kvar i sitt rum. Det blir så för att mamman, och säkert pappan också förstås, vill att jag lär mig så mycket som möjligt av henne, allt hon lärt sig under året, så det ska gå smidigare för mig. Det låter dock väldigt bra det också, att jag ska få hjälp i början, osv osv.
Men jag får denna känslan av att.. bli en nykomling i huset men inte få ta mig min rätta plats direkt. Barnen kommer säkerligen te sig till deras nuvarande, och så kommer jag där inklampandes, jag är lite rädd för att det ska bli svårare.
Det är alltid enklare att skapa relation med dem om det enbart är jag som finns tillgänglig.

Jag vet inte, det är vissa frågor som jag kommer att ta upp med mamman, i mailen, så alla mina funderingar kommer fram, så att vi kan lösa dem på något sätt! Hon verkar vara bra på det sättet. Tydligen är hon psykolog eller något liknande också!

Men i det stora hela känns denna familj väldigt bra. Det är en stor möjlighet att det är vi som kommer bo ihop under ett år. Jag ska bara klura ut mina funderingar först!

2 kommentarer:

Dana sa...

Hej Sussilago! Här kommer en hälsning från Danmark.
Bra att du tar dig en ordentlig funderare på det. Adopterade barn får ofta anknytningssvårigheter. De ska helst inte ha andra vårdare än sina föräldrar i tidiga åldrar. Går det fel, så kan det lätt bli en extra svårighet att knyta an till nästa som kommer, och nästa och nästa och nästa och...

Sussilago sa...

Hejsan!
Jadu, mycket att tänka på..
Det är ju deras biologiska dotter som har dessa problem.. + det du säger med adoptivdottern. Just nu känns det inte så vidare rätt. Men får se..
Svårt att bestämma.. familjerna innan har ju sagt nej till mig innan jag hunnit säga varken ja eller nej.. nu verkar det bli jag som får ge beslut först..

Hoppas allt är fint i Danmark! :)