tisdag, december 02, 2008

Funderingar en söndagskväll

Sitter här i rummet med min nya laptop, rätt skönt att ha något att skriva på, bara ta med sig överallt. Lite som en skrivbok men ändå inte.

Just nu saknar jag åter igen D. P., men jag kan ju inte ägna ett helt år till att sakna honom eller fantisera om vad vi ska göra då jag anländer hem igen.
Ungefär som jag gör då jag förväntar mig saker.. Hoppas hela kvällen och oroar mig och är rädd och ledsen i förväg utifall det inte kommer hända, som att sova över hos honom. Men så lyckades jag tillslut ändå, varför inte istället njuta av hela kvällen? Och sen hoppas på det bästa men inte förvänta sig saker.

Ställa in sig på att ha roligt istället för att gå runt och hålla tummarna på att något ska inträffa! Ta för sig istället för att vänta på att det ska ske.

Jag ska inte försöka göra det här, jag SKA göra det. Jag är trött på att jag alltid skriver "försöka" eller "väl" eller "kanske".
Då ställer jag ju redan in mig på att det inte kommer att ske, jag ger mig en liten back-up ifall ifall jag inte klarade det.
Men då FÖRSÖKTE jag inte tillräckligt.
Därför ska jag göra saker istället.
Göra.
Inte försöka att göra.
Göra.

Här tar alla killar för sig på dansgolvet.
Ser jag en snygg kille så får jag väl gå fram istället själv, istället för att vänta på honom.
Iofs är de flesta slemmiga här och dansar som om man har sex, men just själva inställningen. Varför vänta när man kan ta?

Värst vad smart man blir när man tänker efter lite.
Hur många dagar har jag varit här nu? 57 såg jag nu, har en community där jag räknar dagarna automatiskt!
Jag åkte 5 oktober, nu är det 30 november. Ja, det är söndag här, klockan är 21.59 just precis nu, och sverige är 6 timmar före!
Men iaf.. det är 7 dagar i en vecka, därför tar man alltså.. 57 delat på 7. Förövrigt kom jag hit på en söndag, faktiskt kom jag fram till au pair skolan vid denna tid, men jag anlände väl till New York runt 8-tiden.
Men iaf.. 57 delat på 7, vad blir det? Det blir lite mer än 8 veckor. Ja, iofs räknar den där communityn som om jag vore i sverige, så egentligen är det 56 dagar om man räknar med USA-tid. Men iaf.. 8 veckor har jag varit här nu, det är ju ingenting! Haha.
Men 8 veckor blir.. nästan 2 månader. den 5 December har jag varit här i 2 månader.
Snart är det alltså.. 10 månader kvar. Jag åker hem någonstans i Oktober, jag kommer resa runt lite tror jag, men förmodligen inte hela månaden.
Men någon gång i Oktober.
Det är 52 veckor på ett år, minus 8.. det blir 44 veckor kvar.

Ja, jag är i det läget där jag räknar ner för att klara av tiden här!
Det blir lättare så. Snart blir det nog lättare om jag helt slutar att tänka på tiden överhuvudtaget, men just nu känns det lite enklare att räkna neråt.
Och jag tror det kommer gå snabbare då det blir nytt år, för då ljusnar allt igen och dagarna känns enklare när det är ljust!
Och då jag slipper oroa mig över helgdagarna och sånt. Jul och nyår och så.. vad ska jag göra dååååå? Men det löser sig.
Jag har planer att åka till Linda den 24 december och fira svensk jul. Min familj här firar inte så mycket jul, så det missar jag, men det vore skoj om jag kunde komma iväg den 24e.. Dock kanske jag jobbar, men jag ska fråga hur det ligger till!
Sen planerar jag även att fira nyår på Time Square, med alla andra amerikanare.. Lär vara fullsmockat totalt, men en upplevelse som inte är bra att missa!
Måste se till att jag är ledig där också då förstås..
Bäst att skynda mig med det, så jag slipper gå runt och oroa mig över något som kanske inte behövs oroa sig över!

Ja, var var jag?

I april kommer syrran, får se vad vi gör då, hur mycket pengar hon lyckats spara ihop! Jag ska försöka spara så mycket som möjligt nu, lägga undan viss antal pengar i veckan, iom att vi får veckolön! jag brukar få 180 dollar. Egentligen ligger det på typ 77 dollar eller nåt, eller 76,78 eller nåt.. men pappan här som alltid betalar mig tycker inte om växerl, så, hehe, han ger mig 180. Vilket passar mig utmärkt!
Det blir också en sorts nedräkning! Då hon varit här så är det ett halvår kvar av min tid! Och hon kommer hit om typ 5 månader, så, woho! Men ja, snart slutar jag förhoppningsvis att rökna ner, snart hoppas jag väl att tiden ska stanna!

Där har jag en lustig sak också apropå lönen.
Jag fick alltid 180 dollar i förra familjen också, men så min fjärde paycheck, min fjärde lön, min sista lön i den familjen, den fick jag i bilen till tågstationen då jag skulle åka till min nuvarande.
Då gav pappan mig 77 dollar i näven.
Var det en sorts.. vad kallar man det? "HAHA, du ska bara få 77 kronor så inte fan ger vi dig mer nu!!!!!" Kändes så.. haha.. jaja, okey. Det blir nog bra!

Ibland saknar jag att vara där, inte just i själva familjen dock, men staden! Jag kunde vandra in till town och bara gå runt där, sätta mig på pizzerian eller nåt. Och gå runt i området på promenad. Här går det inte riktigt lika bra. Jag bor liksom utanför allt, 3 minuter bilväg till mall, men bostadsområden finns liksom inte och jag kan inte gå in till stan, jag har förövrigt knappt varit inne där. Och allting är liksom utspritt, det finns inget sammansatt. Så det saknar jag, och skulle vilja bo på bättre tillräckligt ställe. Och närmare New York. Nu måste jag först ta ett tåg som inte går så sent på kvällarna, tar cirka 20min in till Trenton, och från Trenton finns det ett direkttåg in till New York. Men ska jag någon annanstans, typ där jag var i helgen så blir det att åka upp till Newark, strax innan New York, och byta en andra gång.. Och vissa tåg går inte så ofta, så det blir lite väntetid.
Jag har kommit på att New York är min stad, jag trivs så satans bra där!
Och det är så synd att jag har flyttat längre ifrån.
Förut gick det direkttåg och tog cirka 40min, ibland kortare om man hade tur.
Nu måste jag byta en gång, och kan inte komma hem så sent iom att det sista tåget jag måste byta till inte går så sent.
Men jag får lära mig att hitta lösningar.

Men det vore hur coolt som helst att BO i New York. Kanske jag flyttar hit och jobbar senare? Vem vet. Inte med barn dock, haha, nejnej. Men restaurang kanske eller nåt annat trevligt? vem vet.
Jag ska åtminstone försöka komma dit oftare.
Nästa helg blir det nog igen, åka skridskor förhoppningsvis med en annan svensk jag aldrig träffat!

Jaha, shit vad jag skriver.
Och jag vet inte ens om jag ska lägga in det här i min blogg.
Men förmodligen hamnar den där.
Nu skriver jag ju direkt i laptopen, i ett skrivprogram.
Och internet vägrar funka nu, kan inte ens hitta någon trådlöst nätverk.. krånglar som fan, så jag får.. hm, jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. För jag kan ju inte skicka över det här någonstans.
Tänkte spara det genom den stationära datorn som fungerar, men hur gör man det när man inte kan skicka över då man inte har internet?
Hehe, bra tänkt sherlock!

Jag får fixa det en annan gång då internet fungerar här igen! Sålänge får det ligga så fint i laptopen.

Nu ska jag lägga mig och läsa tror jag. En engelsk bok! Jag har kommit in i den nu, vilket är bra, jag kan bara läsa utan att tänka så mycket, lite som svenska böcker. Och det är jääävligt bra!
Ah, smidigt att skriva på detta tangentbord förresten. Allting blir bra bara man hinner vänja sig lite!

Puss och hej!

Inga kommentarer: