fredag, februari 08, 2008

En dekorativ middagsbjudning på en bädd av hudnärhet

Jag: ...vill du ha kramar ikväll, eller är det nej?
Han: Nej, jag är dödstrött idag och ska läsa lite papper ikväll, 50 sidor.
Jag: Okey..
Han: Eller så kommer du hit ändå, men då får du sitta i soffan medans jag läser, haha, inte så skoj kanske.
Jag: Om jag får så gör jag det gärna.. ingen bra kväll att sitta här hemma nämligen.
Han: Ok
Jag: När? ..kan ta med teoriboken.
Han: Är du hungrig?
Jag: Mm, litegrann.
Han: Ok, kom om 15 min då, så kan du äta med mig.

Och kom, det gjorde jag.. Några gånger.

Då jag anlände dit efter en snabb cykeltur blev jag ombedd att sätta mig vid köksbordet med orden "Här har du aldrig suttit va?" och blev snart serverad en förrätt som var så vackert konstruerad på tallriken att jag åter igen blev imponerad. Jag har vetat länge att han varit bra på matlagning, men bara sett ett par gånger på kort hur han dekorerat tallriken med maten.
En trekantig rostad brödskiva med en kall sås i form av creme fraiche och vitlök under ett lager av räkor, sedan ännu en trekantig rostad brödskiva lutad mot konstverket. Runt omkring låg hela champinjoner samt delade körsbärstomater, och som sista grej en skiva citron överst.
Blev serverad rödvin, men eftersom jag ingår i den skaran av människor som inte är så förtjust i vin fick jag strax ett glas cider istället.

Vi satt där framför varandra med lite dov musik i bakgrunden och pratade om allt mellan himmel och jord, en helt avslappnad konversation. Sedan när förrätten var uppäten ställde han sig och började laga iordning huvudrätten, även här blev jag imponerad!
Jag satt och spanade in arbetet ifrån köksstolen tills han serverade mig åter igen.
Denna gång hade han lagt en bädd av ruccolasallad under en stor bit entrecote (redan här blev jag sittande med imponerad blick), med egengjord vitlökssmör som klick ovanpå, vilket jag tyckte såg ut som glass! Bredvid låg det kryddiga ugnsbakade potatisklyftor samt hela champinjoner och hela körsbärstomater, ett par sockerärtor och små tärningar av röd paprika.
Allting var hur gott som helst och väl tilltaget - jag orkade inte ens äta upp.

Sedan blev det soffan med min teoribok och hans jobbpapper. Jag gick och hämtade mitt vinglas trots allt och satt och smuttade på lite då och då. Det kändes så vuxet på något vis då två vinglas stod på glasbordet och vi satt och läste viktiga saker samtidigt som tvn stod på framför oss.

Ett par timmar senare var klockan tid för sängen och jag stannade kvar och fick ligga hudnära och låg så nära som möjligt på alla sätt och vis för att värma mig mot en varm kropp.

Alltid lika trevligt att ha sovsällskap, trots att det kanske inte enbart är sömn som sker i sällskapet, så kan jag aldrig få nog av just att sova ihop med någon. Det som inte sker när man sover är ett stort plus över hela sidan, inte bara i kanten.

Jag kom hem lite efter 08.00 imorse, duschade en snabbis, läste lite och somnade om i min egen säng och vaknade några timmar efteråt och var inte alls fit for fight för en träningsrunda, men som ändå blev av.

En trevlig start på en helg må jag säga.

Inga kommentarer: