måndag, januari 14, 2008

Grannsämja

Det var en intressant helg som just tog slut..

Den började med att jag åkte tåg in till Göteborg för att gå på ett informationsmöte som fick mig att känna - detta måste jag göra! -, sedan ta tåget hem igen och över sms få kontakt med förra dejten. Skrev saker om att sällskapa, umgås med andra ord - det blev dock inget utav det.
Och nu kommer jag till det mest intressanta..

Under natten mellan lördag och söndag hör jag en dörr slå i trappuppgången, samt någon som sparkar eller slår in i ledstången så att det dånar in i lägenheten, sedan en jäklars massa prat, om man nu kan kalla det för prat. Nyfiken som jag är springer jag till hallen och kikar ut genom titthålet och ser en manlig granne hålla på att bråka med en kvinnlig besökare, antar jag att det är. Det är ett jävla liv. Hör lite ord som sägs, och sedan någon brottningsmatch där grannen tar tillfället i akt att snabbt hoppa in i sin lägenhet och låsa dörren medan kvinnan hamnat på golvet. Hon verkar vara full.
Men självklart stannar det inte där, hon fortsätter att banka på dörren, ljudligt, och skriker in i dörrposten, kommer med diverse hot och saker.
Efter ett tag ger hon upp och försvinner ner.

Intressant, tänker jag..

Dagen efter, på söndageftermiddag, hör jag något igen. Nyfiken som jag är åter igen går jag till dörren för att kika ut och ser nu en kvinna stå utanför igen, jag gissar på samma som deltog i nattens bravader. Hon börjar dunka och ringa på dörren åter igen och prata in i dörrposten och kräver att grannen ska öppna dörren. Jag hör även att det finns en manlig varelse med utanför, förmodligen som stöd till kvinnan. Grannen vägrar öppna dörren.
Nu kommer ännu fler hot strax innan de väljer att gå ner och ut, säger delvis saker om att ringa polisen.

Sagt och gjort.. någon timme efter hör jag det dunkas igen, och vad gör jag nu? Ja, precis, jag går och tittar igen.
Nu står det två stora starka poliser där ute, och jag ser, då jag går till fönstret och kikar ut, att polisbilen står utanför porten med kvinnan bredvid.
De ber grannen öppna dörren och lyser in med ficklampa i dörrpost och säger att han är tvungen.
Sen försvinner de in i lägenheten.

Jag har då noll koll på vem som är boven i dramat.
Och jag är inte förvånad för fem öre att den grannen är inblandad.

Det blev en intressant helg.
Och det är läskigt att ha grannar utanför dörren.

Inga kommentarer: