torsdag, oktober 23, 2008

A house on fire

Jag kopierar och klistrar in det här rätt av!
Skrev just i resedagboken om en händelse igårkväll..

...
Då jag hade sagt godnatt, runt 9 på kvällen kanske.. hörde jag något tuta, någon siren.
Det brukar dock låta en del här i USA.. så jag reagerade inte mer.
Sen efter ett tag hörde jag en stor jävla bil utanför, lastbil eller vad tusan det var, sen kom ännu mer tjutande saker, så jag gick till fönstret och tittade ut. Där stod två brandbilar.
Ojsan, tänkte jag..Jag kunde dock inte se något i fönstret, så jag tog på mig och gick ner för trapporna och mötte pappan i hallen.. Han sa att det brinner i ett hus på våran väg.. Så jag gick ut, jag sa att jag var nyfiken.

Och shit.. där stod det 8 brandbilar.. tog upp hela vägen, och ett par ambulanser, och några polisbilar. Och kanske 5-6 hus uppåt vägen, mitt emot våran länga, brann ett hus. Det kom stora flammor ur det, och just då jag klev över vägen och till andra sidan kom det 4 folk som sprang med en sån där ambulanssäng med en kvinna inbunden i den. De sprang fort ner för backen och körde till sjukhuset.
Sen gick jag längre upp, och såg fler och fler brandbilar och massa brandmän och det kom stora moln av rök från huset, som snart blev svarta, och vatten forsade ner bredvid mig ifrån brandslangen. Sen kom flammorna.. Kom uppifrån huset, sen drog de ut en stege mot taket och klev upp där och krossade glas och allt, fönstret, så de kunde gå in..
och jag såg lampor lysa upp inuti huset. De letade nog efter fler människor.

Sen sa Laurie till mig, som också stod utomhus.. att mannen som just kom i hatt.. att han bor i huset. En äldre man. Han kom just hem från jobbet och mötte sitt hus i eldflammor med massa brandbilar på hela gatan och hela gatans invånare stod och tittade på, och hans fru hade åkt till sjukhuset.
Vilken jävla syn då man just kommer hem..
Någon granne gick iväg med honom och förmodligen skjutsade till sjukhuset.Jag stod kanske där i en halvtimme timme. Fler brandbilar kom, var nog tillslut 10 stycken här, från flera olika byar runt omkring.. Livingston, där jag hade varit på Mall tidigare på kvällen.. Millburn, south orange och fler ställen.

Jag tog några kort på allting, brandmän som rusade runt, brandbilar, huset som stod i lågor.. röken.
Tillslut gick jag in, för det var så kallt, och som Laurie sa.. vi missar nog inget ändå.Jag tittade ut genom fönstret några gånger, och alla brandbilar stod kvar, motorn igång och ljusen fortfarande rödsnurrande.. 2 timmar efteråt.. och de var fortfarande där då jag somnade, så det tog nog ett jäkla tag för dem att släcka allting.

Idag påväg hem från soccerpractise tog jag en omväg för att komma förbi huset uppifrån, istället för att gå nerifrån och upp och sen ner igen.. jag mötte en polis eller vad det var, och jag frågade honom hur det går med allt, och han svarade att de försöker få iordning allt nu. Och jag sa att jag hade stått och kikat igår kväll, att jag bor bara några hus längre ner, och att jag hade sett stora flammor och rök välla ur från huset.Sen gick jag vidare, och kom fram till huset.

Jag såg två män gå runt och sopa upp glas och allt, sen kikade jag närmare.. och shit, uppifrån och ner, allting såg svart ut inuti, och det var bränt lite på utsidan på taket och alla fönster var krossade.. hela huset var förstört verkligen.

Usch säger jag bara..Nu har jag sett det på riktigt, en stor brand i ett hus där folk bor. Att det skulle vara på min gata här i USA var inte direkt något jag trott.
Då Laurie såg att jag tog några kort (mest med mobilkameran, för batterina i digitalkameran vägrade.. fick väl 3 kort med den) sa hon till mig "Skicka inte de korten till din mamma! Hon kommer bli helt galen!!"Men lugnt mamma, det var inte i mitt hus det brann, dock samma gata och 30 sekunders promenad.. men ja.. Usch.
Hemskt.
Jag kände med mannen som kom hem.. känslan, jag blev helt tårögd.

Fick även reda på att de har äldre barn, varav en är autistisk.. men de bor som tur var inte hemma längre.
Tydligen var bara kvinnan hemma.
Och än så länge vet jag inte hur branden uppstod, men det står nog snart någonstans.Jag hittade en artikel om det!
Samma kväll, då jag la mig.. så satte jag på tvn och så var det lite nyheter.. där de berättade om två polismän som varit med om skottlossning i tunnelbanan i Queens, New York.
Jaha.. tänkte jag. Vart fan har jag hamnat?
Men lugnt där också! Jag har inget i Queens att göra, än så länge iaf.. Det är ett område i New York. Jag har bara varit i Bronx, som är ett annat område lite i utkanten.

Menmen. Saker händer här!

Irriterande just nu att jag inte har möjlighet att få in bilder i datorn och på internet! Jag har ju massor att visa, och en jävla husbrand med brandbilar också! gaaah!

Inga kommentarer: